10 טיפים לדיג׳יי

יכול להיות שאתם מתקלטים כבר תקופה, יכול להיות שאין לכם עדיין ניסיון בכלל.  הנה כמה טיפים שאספנו, שאנחנו מאמינים שהם נכונים לדיג׳אים טובים בכל הרמות.

1. תכירו את הציוד שלכם הכי טוב בעולם.

לפני שמתחילים למלא רחבות או אולמות או איצטדיונים (כל אחד ומה שהוא אוהב), כמובן שמתחילים בציוד. לא משנה אם זה ציוד סופר בסיסי, סופר מתקדם, ישן מאוד, חדש לגמרי, דגמים שהם ספינת הדגל של החברה או דגמים שהם יותר לכיוון הנגיש מבחינה כספית – קחו אותו הביתה ותחרשו לו את הצורה!
קיים הבדל של שמים וארץ ממה ששני דיג׳אים יכולים להוציא מאותו סוג של ציוד, כשאחד מומחה בכל הפונקציות והכפתורים והאפשרויות, והשני רק מכיר את הבסיס.
תגיעו למצב שאתם יודעים מה כל כפתור עושה בכל המצבים שלו, מה כל האפשרויות בכל ערוץ, מה התוכנות מאפשרות לכם, כל מה שיש ברשותכם צריך להגיע לרמה שהוא שלוחה של הגוף שלכם, לא פחות! בשביל זה, אחרי שיש ידע, מגיע התרגול והניסיון…

2. אימון יוצר שלמות -Practice makes perfection.

גם הדיג׳אים הגדולים ביותר בעולם עדיין, כן כן, פותחים פלטה בבית או באולפן, ומתקלטים!
מדייקים עוד ועוד את הטכניקות שלהם, לומדים דברים חדשים, משכללים את הסטים שלהם כל הזמן.
מצד שני כמובן יש את הדיג׳אים שפחות עושים את זה, וזה ניכר..
ככל שתשקיעו יותר זמן ואהבה בתרגול בבית, תוכלו לבצע דברים שיגרמו לקהל לתפוס ת׳ראש ולהזיז את הגוף כמו שעדיין לא ראיתם.

3. שאבו השראה מהגדולים.

האזינו לסטים של דיג׳אים שאתם אוהבים ומעריכים, לא סטים מוקלטים ושידורי פוד קאסט ותוכניות רדיו! לרוב טכניקות המיקס שם הם דבר שולי ולפעמים הסטים האלה גם מוקלטים! צפו בסטים לייב! ביוטיוב וברשת, וגם כמובן לכו להופעות ואירועים כדי לשאוב השראה מהגדולים, דרך עיניים של דיג׳יי. חפשו את הטכניקות, שימו לב לבחירת החומרים, שימו לב לביטחון ולאנרגיה ובאופן כללי לשואו.
אחת הדרכים ללמוד היא להתרשם ממי שכבר ״עשה את זה״.

4. הקפידו תמיד על האיכות הגבוהה ביותר בחומרים שלכם.

המאגר המוזיקאלי שלכם הוא חומר הגלם שלכם, גם השף הכי מטורף בעולם יכול ליצור מנה סבירה ואף טעימה מקופסאות שימורים (יעני mp3 128kbs), אבל תארו לכם מה היה קורה אם כל חומרי הגלם שלו היו מהטריים והאיכותיים ביותר.

5. נגנו קטעים מיוחדים.

עריכות, מאשאפים, רמיקסים, מכל הבא ליד. דברים נדירים משולי האינטרנט, דברים מחברים וקולגות, קטעים לא משוחררים, וכמובן דברים שאתם בעצמכם ערכתם או הפקתם. אנשים מטבעם אוהבים כל הזמן דברים חדשים, אז תארו לכם אדם בקהל שומע איזו עליה של טראק שהוא מכיר ולאחר מכן מגיע הדרופ שהוא מכיר – שמח, אין ספק. אבל מה היה קורה אם היה לו שם טוויסט מעניין בטעם טוב.

6. תתעדכנו במוזיקה בצורה שיגרתית.

אספו חומרים חדשים מפעם לפעם, אם זה כדי להתכונן לסט מסויים ואם זה פשוט באופן שגרתי. כל סט צריך להיות שונה מקודמו וכדי לעשות את זה כדאי לרענן אותו מפעם לפעם. אתם תחליטו בסופו של דבר כמה אתם רוצים לשנות את הסט שלכם מהופעה להופעה, מאירוע לאירוע – העיקר שתעמדו בזה.
נסו דברים חדשים, יש קטעים שיעבדו בצורה אחרת לגמרי ממה שחשבתם.
שמרו על קצב שינויים טוב ובריא, גם כדי שהקהל שלכם יתרגש ממכם כל פעם מחדש, אבל בעיקר כדי שאתם תתרגשו לנגן עוד סט ועוד סט ועוד סט כל פעם מחדש.

7. אנרגיה.

יופי, יש לנו ציוד, יש לנו חומרים, אנחנו יודעים איך לעבוד. עצרו רגע לחשוב איזה חוויה אתם רוצים להעביר לקהל שלכם, תתחברו אליה ותתאימו את כל חלקי הסט לחוויה הכללית הזאת שאתם רוצים שקהל שלכם יחזור איתה הביתה, ובעיקר יחווה תוך כדי הסט שלכם.
האנרגיה שאתם תחווה תוך כדי הסט זאת האנרגיה שבסופו של דבר תגיע לקהל. אין אפשרות להשוות סט של דיג׳יי שבטוח בעצמו, במה שהוא שווה, ובמה שהוא בא לתת לאנשים,  עם סט של מישהו אחר..

8. לפני כל אירוע ודאו שהכל מוכן.

יש אינספור סוגי אירועים ואינספור סוגי ציוד, תוודאו שהכל מוכן לכם כמו שצריך כולל ציוד גיבוי במידת הצורך עד לרמת הכבל usb.
אם ההגברה היא שלכם וודאו שהכל תקין ושיש גיבויים במידת היכולת. אם אתם מגיעים, מתחברים לחשמל ומחכים לכם שני xlrים (יענו כבלים של סאונד) וודאו מראש שזה אכן המצב. צרו קשר עם האנשים שקשורים להפקת האירוע וסגרו את כל הפינות האלה מראש. אחריות עד לפרטים הקטנים וראש שקט כשהכל פתור – מאפשר לנו להיות במיטבנו על הבמה.

9. יחסי אנוש.

מפיקים ולקוחות רבים יעדיפו להזמין אדם נעים וחיובי שיבוא לנגן אצלם מאשר פוץ נפוח ומתנשא (למרות שהוא מקסס יותר מדויק ולמרות שיש לו מיליון צפיות ביוטיוב). אנחנו עוסקים במוזיקה, בפנאי, באומנות – כל אלה באים לשפר לנו את החיים, להסב לנו שמחה ואושר, שימו לב מה הווייב שאתם משדרים גם לפני הפליי הראשון וגם אחרי שהפיידר האחרון יורד. כמו בכל תחום, גם בתחום שלנו יש טיפוסים פחות נעימים, ויחסי עבודה פחות טובים. נסו להימנע מהדברים האלה כמה שיותר מוקדם, להיות חיוביים ולעבוד עם אנשים חיוביים. הרי באנו לעשות כיף בסופו של דבר.

10. מערכות יחסים ושיתופי פעולה.

בהמשך ל9 – זהו הזדמנויות עם אנשים מהתחום או אנשים שיכולים לתרום לכם בהתקדמות ואתם להם בחזרה.
אם יש לכם יכולת מסויימת, מקצוע מסויים, הוא נחוץ למישהו שיכול לעזור לכם עם היכולת שיש לו. צרו הרבה קשרים סביבכם עם הרבה אנשים מהתחום ומתחומים קרובים למדיה, אמנות, אירועים, יחסי ציבור, פסרום, רשתות חברתיות, גרפיקה, צילום, וכל מה שאתם חושבים עליו. זה ייצור לכם הזדמנויות ישירות של לבוא ולנגן, ועקיפות של שיווק טוב יותר ומקצועי יותר, אולי התנסות במוזיקה בצורה שפחות הכרתם אך אתם יכולים לתרום בה ושיתרמו לכם בחזרה. ביחד זה כח.

 

תהנו!

השאירו תגובה

השארו מעודכנים וקבלו טיפים ומדריכים למייל