סיקור תוכנה – Studio One 4

Presonus משנים את חוקי המשחק עם Studio One 4

Studio One 4 מבית Presonus היא התוכנה הכי מדוברת בתעשיית המוזיקה מאז שחרורה.

עם תכונות ייחודיות המבדילות אותה משאר התוכנות בעולם והתמקדות במתן חופש יצירה ללא מגבלות טכניות, Presonus שמים את עצמם ראש בראש עם חברות שעד היום נחשבו לסטנדרט העולמי בעולם ההפקה, ובאים לשנות את חוקי המשחק אותו אנו מכירים.

הבאנו למיטב המוחות במכללה להתנסות בתוכנה המדוברת.

אחרי שעות של התעמקות, ניתוח יתרונות וחסרונות, ושאיבת מסקנות מהסדנה לחשיפת התוכנה שהייתה אצלנו, הם הגיעו להסכמה פה אחד – ללא ספק מדובר פה בבשורה חדשה גם למפיקים מתחילים וגם מקצועיים.

בסדרת הכתבות הבאה נשתף אתכם בממצאי המחקר המעמיק על התוכנה (יצרנו ביטים ממש מגניבים), נעשה השוואה בין תוכנות מובילות בשוק, ונוסיף את דעתנו הכללית מהתרשמות מהתוכנה.

ריכזנו לכם תכונות עיקריות בתוכנה שמצאנו אותם מועילות לשימוש יצירתי ואינטואיטיבי בזמן ההפקה:

Chord Track

 

כנראה בין השינויים הבולטים ביותר בהם נתקלנו, ה- Chord Track נותן לכם אפשרות לבצע עריכה הרמונית לערוצי אודיו (WAVE) וערוצי MIDI. כלומר, בהחלפת אקורד אחד תוכלו לקבל אווירה שונה לחלוטין, ובכך לחקור וריאציות שונות של מהלכים הרמוניים לשיר שלכם.

כל ערוץ יכול "לתקשר" עם ה- Chord Track. על ידי גישה להגדרות של הערוץ, ניתן להגדיר לו לעקוב אחריו, וכל שינוי אקורד שיתבצע ישפיע עליו באופן מיידי.

 

זה לא נגמר כאן. Studio One 4 יודעת לזהות אקורדים של קובץ אודיו ושל פלט ממקלדת שליטה.

כאשר משתמשים במקלדת שליטה ומנגנים איתה דרך ערוץ עם אינסטרומנט וירטואלי, למשל פסנתר, התוכנה תראה לכם בחלון ה-Edit מה האקורד המנוגן.

 

כמו כן, גם בקובץ אודיו התוכנה תוכל לתת לנו לזהות מה האקורדים, ע"י קליק ימני על ה-WAVE, ובחירת תפריט Audio.

נוכל לבחור בין האפשרויות לשלוח אותם ל-Chord Track, או לשנות לחלוטין את האקורדים המקוריים של הקטע בעזרת רצף אקורדים אחר שכתבנו ב-Chord Track.

Pattern

 

מי שמכיר את FL Studio ירגיש בבית עם התכונה הזאת, שמשפרת את ה- Step Sequencer ברמה שלא נתקלנו בה בעבר. בעזרת ה-Pattern ניתן לכתוב מקצבים מעניינים במהירות, להתנסות במבנה רית'מי שונה מהרגיל ופשוט לתת ליצירתיות שלכם לקחת פיקוד על החלק הקצבי של השיר שלכם.

כמובן שניתן להשתמש ב-Pattern על כלים נוספים, למשל בס או ליד ב-Arpegio, זה הכל עניין של יצירתיות והתנסות.

כדי להשתמש ב- Pattern, יש ללחוץ על תפריט Event ולאחר מכן על Insert Pattern או להשתמש בקיצור Shift + Alt + P.

אחרי שהכנסנו את התבנית לתנור ואפינו מקצב מגניב (הבנתם? כי Pattern זה תבנית, תבנית אפייה וזה… אני אפסיק עם הבדיחות קרש), Studio One 4 מאפשרת להוסיף קצת "פלפל" לתבניות קצב, ע"י אוטומציות של פרמטרים כמו Velocity, הכפלות (Repeat), ואפילו להוסיף קצת אנושיות בעזרת הסתברות של מה הסיכוי שהקטע הזה יתנגן (Probability).

אנחנו ממליצים להשתמש ב -Pattern בשילוב עם ה-Impact XT, מכונת התופים האולטימטיבית להפקות שמגיעה יחד עם Studio One 4, שאותה נסקר בהמשך בסדרת הכתבות שלנו.

Drag & Drop

 

 

האפשרות פשוט לגרור כל אינסטרומנט, אפקטים על אינסטורמנטים, ובעצם כמעט כל דבר שאפשר לגרור ולזרוק לתוכנה, מקל על תהליך העבודה בזמן ההפקה ונותן למפיק את האפשרות להמשיך ליצור ללא הגבלות טכניות למיניהם.

Console Shaper

דמיינו לכם שיש לכם באולפן הביתי שלכם קונסולה אנלוגית עצומה, שכל הערוצים בשיר שלכם עוברים דרכה, ובעצם "מתקשרים" אחד עם השני ובכך מוסיפים עוד נפח ורוויה לשיר.
Presonus חשבו על זה, והגיעו עם הברקה חדשה – Console Shaper.

ניתן למצוא אותו במיקסר תחת קטגורייה Mix FX. ניתן לשים אותו רק על המאסטר, ועל ערוצי Buss אחרים.

הערת העורך: מומלץ מאוד לפתוח Console Shaper על Buss תופים, ובכך לדמות הקלטה של סט תופים חי, ביחד עם זליגות שמוסיפות "אוויר" לתופים. מתאים גם לז'אנרים אלקטרוניים למיניהם, למי שמחפש קצת שינוי מהסאונד הסטרילי.

Impact XT

הסאמפלר תופים המוכר מגרסאות קודמות מעלה הילוך בגרסת ה-XT שלו.

עם מעל ל-20 תכונות חדשות אשר הגיעו מבקשות המשתמשים, Impact XT זה שם נרדף למכונת הפקה ויצירת ביטים ומקצבי תופים משוגעים.

לאימפקט יש אינטגרציה מושלמת עם Pattern ועם ה-Drum Editor, ועל ידי שימוש בעד 8 בנקים של 16 פדים, למפיק יש את החופש ליצור מקצבים והפקות שלמות רק בעזרתו.

גרסת ה-Professional של Studio One 4 מגיעה עם 40 ג'יגה-בייט של סאונדים, סאמפלים, וטמפלטים מוכנים להפקה בעזרת Impact XT.

ניתן לקבוע את השרשור של כל פד בקלות מתוך ה-Impact XT, בין אם לערוץ מונו או סטריאו בנפרד לכל פד, או ליצור ערוץ Bus יחיד למספר פדים במקביל.

סיכום

תוכנת Studio One 4 כוללת בתוכה מגוון עצום של אפשרויות המחכות למוזיקאי ולמפיק, בין אם אתה זמר-יוצר שחייב להגיע לטייק המושלם, או יוצר מוזיקה אלקטרונית בסגנונות EDM או היפ-הופ, כל אחד ימצא את מקומו בתוכנה הזו.

Presonus הפתיעו אותנו עם המון תכונות שלא נתקלנו בהם באף תוכנה אחרת, ומצד שני בתכונות שכבר מוכרות לנו מתוכנות אחרות, והשילוב הזה מקל על תהליך העבודה, ושם את היצירתיות והאינטואיטיביות בקדמת הבמה.

במכללת Just Music תוכל ללמוד עוד על התכונות של Studio One 4 ועל השימושים הנרחבים שלה.

החל מהקלטת שיר, יצירת ביט בסיסי, ועד להפקות שלמות, מיקסים ומאסטרינג בתוך התוכנה.

יש לך עוד שאלות? עדיין מתלבט אם Studio One 4 מתאימה לך? מוזמן ליצור איתנו קשר ונשמח לענות לפניותייך.

השאירו תגובה

השארו מעודכנים וקבלו טיפים ומדריכים למייל