Browser הוא החבר הכי טוב שלכם ב- Studio One 4.
Browser הוא תפריט המכיל את כל הכלים והאפקטים שיש ברשותכם, לופים וסאונדים מעניינים המגיעים כהרחבה לתוכנה, ופריסטים וסאונדים שהוכנו ע"י משתמשים מכל העולם, בעזרת אינטגרציה של טכנולוגיית ענן בתוך התוכנה.
בסדרת הכתבות שלנו על Studio One, סיקרנו בכתבה הראשונה 4 תכונות עיקריות שנמצאו בתוכנה, אך לא נגענו בתפריט ה-Browser.
על ידי הכרה של תפריט Browser, תוכלו לייעל את תהליך העבודה בזמן שלבי ההפקה והמיקס, ולהוסיף אלמנטים מעניינים לשיר שלכם.
התפריט מחולק לפי הקטגוריות הבאות:
אינסטרומנטים – כל הכלים הוירטואלים ואפקטים מבוססים MIDI יהיו תחת הקטגוריה הזו.
אפקטים – פלאגינים הבאים עם התוכנה ומצד שלישי.
לופים – סאמפלים וסאונדים באיכות גבוהה המגיעים כהרחבה לתוכנת Studio One 4, הניתנים להורדה ישירות מהתוכנה או מהאתר של Presonus.
קבצים – כל דבר שהוא חיצוני, סאמפלים וסאונדים שנמצאים אצלכם במחשב.
ענן – שירותי ענן של Presonus, כוללים חנות אינטרנטית להרחבות וסאמפלים, התממשקות עם Soundcloud, וגישה לספרייה מלאה בפריסטים וסאונדים שהוכנו ע"י משתמשי Studio One ברחבי העולם.
בחלון זה תוכלו לעשות חיפוש בזכוכית מגדלת על כל הקטגוריות, כלומר אם נחפש Bass, נמצא את כל מה שעונה להגדרה, בין אם זה קבצי סאונד, פלאגין, פריסט או אינסטרומנט.
Instruments
בקטגורית הכלים הוירטואלים ניתן לחלק את התצוגה לפי האפשרויות הבאות:
שטוח (flat) – פריסה של כל הוירטואלים הקיימים.
תיקיות (folder) – כל הכלים מרוכזים בתוך תיקיות לפי סוגים, ברירת המחדל היא סינת'ים וסאמפלרים אך ניתן לשנות ולהוסיף תיקיות לפי הסדר שמתאים לכם.
יצרן (vendor) – מחלק את הכלים לפי היצרן שלהם.
סוג (Type) – מחלק לפי Presonus, VST2, VST3.
תחת הכלים של Presonus ניתן למצוא את כל הפריסטים של שלהם ולגרור את הפריסט ישר לחלון של השיר.
אפשר לעשות "אודישן" לפריסטים דרך ה- Browser על ידי גרירה של הפריסט לאינסטרומנט שנמצא בשיר, או אם אתם לא אוהבים להשתמש בעכבר, אפשר להשתמש בחצים וללחוץ אנטר, והפריסט לכלי הוירטואלי ישתנה בהתאם.
Effects
בדומה לכלים הוירטואלים, גם פלאגינים ניתן פשוט לגרור על הערוץ, בנוסף לפריסטים שקיימים ושרשראות אפקטים שהוכנו מראש.
חלוקת הפלאגינים מתבצעת כך:
שטוח (flat) – פריסה של כל האפקטים הקיימים.
תיקיות (folder) – כל האפקטים מרוכזים בתוך תיקיות לפי סוגים. (דיסטורשן, דינמיקה, מיקסינג, מודולציה וכו')
יצרן (vendor) – מחלק את האפקטים לפי היצרן שלהם.
סוג (Type) – מחלק לפי Presonus, VST2, VST3.
בתוך Studio One 4 יש המון פריסטים כמעט לכל הפלאגינים המובנים שלהם, מומלץ לחקור ולמצוא סאונדים שיעזרו לכם בתהליך העבודה שלהם, ולהבין כיצד הם נוצרו ואיך זה יכול לבוא לידי ביטוי ביצירה שלכם.
Loops
האנשים ב-Presonus יודעים שכל מפיק ומוזיקאי חושבים באופן שונה, ולכל אחד מהם יש סדר שהוא סובייקטיבית נכון בשבילו, במיוחד שמדובר בספריית סמפלים וסאונדים.
הפתרון שעליו הם חשבו, הוא לתת לך, המפיק, לבחור כיצד היית רוצה לגשת לספריית הסמפלים שלך, בעזרת בחירה של 3 עד פרמטרים מתוך שבעה, באופן הדרגתי, כדי להגיע למצב של סדר וייעול צורת עבודה.
סטייל (Style) – חלוקה על בסיס ז'אנרים מוזיקליים.
כלים (Instruments) – חלוקה על בסיס כלי נגינה המיוחס לקטע אודיו.
גוון (Character) – מכירים את זה שמוזיקאים מדברים על סאונד באנלוגיות שרק מוזיקאים אחרים יבינו? סאונד חם, מלוכלך, וינטג'י, יבש… אז החבר'ה ב-Presonus עשו בדיוק את זה וקטלגו לכל סאונד את הגוון שלו.
כללי (General) – אין חלוקה ספציפית.
סוג (Type) – חברת Presonus באו בגישה חכמה, והביאו הפרדה בין קבצי Wave ו-Audioloops, לבין קבצי MIDI וקבצים של Musicloops – קבצי MIDI שנטענים עם כלי וירטואלי וסאונד ספיציפי שהוכן בשבל הלופ הזה.
מוצר (Product) – מחלק לפי ספריות מוצרים ושמות של החבילות סאמפלים, מומלץ לשימוש במידה וקונים הרחבות חדשות של סאונדים דרך Presonus.
ספק (Vendor) – מחלק לפי יצרנים של הספריות סאמפלים.
כיצד זה בא לידי ביטוי?
למשל, אם ארצה לחפש בס בז'אנר EDM עם גוון אלקטרוני, אשים בעדיפות ראשונה Instrument, עדיפות שנייה Style ועדיפות שלישית Character:
Files
בספריית הקבצים, תוכלו לגשת בקלות לכל הסאמפלים החיצוניים שלכם, להרחבות של Studio One ואף לקבוע תיקיית שורש (Root) במידה ויש ספרייה ספציפית או מיקום במחשב שלכם שלוקח זמן להגיע אליו באופן ידני.
על ידי לחיצה על קליק ימני על כל אחת מהתיקיות, ניתן לבחור אם להפוך אותה לתיקיית שורש, לפתוח את המיקום שלה, ליצור ולמחוק תיקיות חדשות, ועוד אפשרויות רבות שעוזרות לייעל את תהליך העבודה עם ספריות סאמפלים.
Cloud
לתוכנת Studio One יש ממשק מבוסס שרת ענן, שנותן לכם גישה להרחבות, סאונדים ופריסטים שהוכנו על ידי משתמשי Studio One בחרבי העולם, ואף אינטגרציה עם Soundcloud, כך שתוכלו לשמוע רפרנסים בקלות מבלי לצאת מהתוכנה.
Pool
כמו בכל תוכנת הפקה, ה-Pool נותן לכם אפשרות לראות אילו קבצי סאונד נמצאים אצלכם בפרוייקט, כולל קבצים שמחקתם מהפרוייקט אך נשארו בתוך ה-Pool.
החלוקה דומה לכלים הוירטואלים והפלאגינים, אך לדעתנו אחד הדברים הכי שימושיים, הוא החלוקה לפי מיקומים (Location) – במידה ויש סאונד ספיציפי שאתם לא זוכרים מאיפה מצאתם אותו, Studio One תזכיר זאת בשבילכם.
אם תראו שאתם משתמשים בהרבה סאונדים מחבילת סאמפלים ספציפית, תוכלו לחזור ללשונית Files ולשים את הספרייה הזו בתור תיקיית שורש.
סיכום
Browser יכול להיות החבר הכי טוב שלכם ברגע שתלמדו כיצד להשתמש בו, בשביל לייעל את תהליך העבודה או כדי לתת קצת דחיפה ליצירתיות שלכם.
Presonus הביאו לכם מגוון רחב של סאונדים, לופים, פריסטים וסאמפלים שנאספו במשך השנים ולפי בקשתם של הקהילה של התוכנה המדוברת. תהנו מהתהליך של חקירת ה-Browser ותקחו את היצירה שלכם כמה צעדים קדימה.